Dag 14 – Kolob Canyon en Edmaiers Secret

Vandaag relatief uitgeslapen, de wekker ging om 8:00, nog steeds vroeg volgens sommige :-). Ontbijt was goed verzorgt en het was erg rustig. Rond 9:30 waren we klaar voor vertrek. Als eerste gaan we naar Kolon Canyon, dit is onderdeel van Zion maar is alleen bereikbaar via de West entrance langs de highway 15 net ten noorden van Hurricane.

Kolob Canyon

In het park is 1 scenic route die je afrijd, onderweg kun je een aantal trails lopen. Aan het einde heb je een viewpoint en kun je ook nog een trail lopen. In de ochtend is het licht niet ideaal, eigenlijk slecht. De zon komt op achter de Kolob Canyons die je kunt zien, dit maakt fotograferen bijna onmogelijk. Het uitzicht was echter schitterend, de foto doet het geen recht. Tip is wel om dit aan het einde van de dag of op een bewolkte dag te doen als je ook mooie foto’s wil hebben.

Naat de viewpoint hebben we ook de tral gelopen naar een ander uitkijkpunt. In het gebied was een Mountain Lion gesignaleerd, wel even oppassen dus (we hebben hem trouwens niet gezien). Het pas is redelijk begaanbaar, lengte is ongeveer 3 kilometer heen en weer als je (net als wij) doorloopt naar het uiteinde van het pad.

De trail met Kolob Canyons op de achtergrond.

_MGU8344

De Kolob Canyons gezien vanuit het einde van de trail.

_MGU8376

Rond 11:30 verlaten we het park weer, de volgende stop is het BLM kantoor in Kanab. We willen (een deel) van Buckskin Gulch lopen. Onderweg is het weer op zich prima, maar om je heen zie je ook wat donkere wolken. Aangezien de Bucksin Gulch een slot canyon is, moet je zeker weten dat het veilig is dit te lopen (dat wil zeggen: dat er geen regen is wat kans geeft op een flash flood).

Als we Kanab binnenrijden zien we een kantoor van BLM, dit blijkt alleen een administratie kantoor te zijn. Het kantoor dat de informative kan verstrekken zit langs de 89 South, bij de Wendy’s. We eten even een broodje en rijden dan door naar het juiste BLM kantoor.

Als ik navraag doe geeft de vrouw aan dat het “not recommended” is om de slot canyon te bezoeken. Ze wijst naar de lucht om ons heen en ze geeft aan dat het Monsoon tijd is en er de gehele periode kans is op Thunderstorms en regen (je ziet het in de verte ook regenen). Jammer, ze geeft ook nog aan dat dit in ieder geval voor de komende 5 dagen zo is.

Ik denk dat je in dit soort gevallen verstandig moet zijn, en als het BLM het afraad dan gaan we niet. Moeten we toch nog eens terugkomen, maar dan in een andere maand …

Wat we wel kunnen doen is Edmaiers Secret en ze geeft nog een folder mee over de Toadstool langs de 89, dit is een 1,6 mile trail. Die houden we in gedachten.

Edmaiers Secret

We hebben nog wel een andere mooie wandeling te doen, Edmaiers Secret.We hebben van de site van Ontdek Amerika (link) een beschrijving en besluiten deze te gaan lopen. We rijden de 90 richting page en nemen de afslag naar de House Rock Valley Rd. Dit is een onverharde weg die je, bij droog weer, ook met een personenauto kunt rijden. Al is het beter om het met een hogere auto te rijden.

We rijden bijna 4,5 mile en komen dan bij de, met een bord aangegeven, parkeerplaats aan. We zijn de enige auto op het parkeerterrein. Er is een WC maar die zit vol met vliegen en een sort van wespen of bijen. Uit het boek waarin je aangeeft dat je de wandeling start en dat je weer terugbent blijkt dat we de enige zijn vandaag, gisteren waren er 2 bezoekers en voor de 2e helft van juli ongeveer 15 (us gemiddeld 1 bezoeker per dag)

_MGU8398

Ing vind het een beetje spannend, er is geen aangegeven trail en we moeten de auto ook weer terugvinden (achteraf vond ze het ook erg leuk om te doen). We nemen met zijn viertjes 5 liter water mee, achteraf hadden we iets meer water mee moeten nemen. Het is erg warm, en ondanks de wolken en mogelijke stormen om ons heen lopen we de gehele tijd in de zon en het is ook vrij warm (rond de 100 graden).

Het gebied wordt ook wel Brown Pocket genoemd omdat het wat wegheeft van White pocket. Voordeel van deze trail is dat het toegankelijk is voor iedereen, je moet een Permit hebben al gaf de vrouw bij BLM aan dat dit voor Edmaiers Secret niet nodig is (weet niet of dit wel juist is).

De wandeling op zich is schitterend, al is het wel erg warm. Maar een aanrader om te doen, je loopt in heerlijke rust en de rotsformaties zijn elke keer weer anders. Dus als mensen in de buurt zijn de komende tijd, neem deze in overweging (zeker als je de bekendere parken al bezocht hebt).

_MGU8487

We komen aan het begin ook een rots tegen die lijkt op een olifant (met een beetje fatasie). Het lijtk op de olifant die je ook tegenkomt in Valley of Fire (al staat die wat mooier omdat die echt vrij staat).

_MGU8518

De weg naar Edmaiers Secret is even zoeken, we hebben coordinaten maar ik krijg deze even niet goed in mijn Trails app (TIP: Zorg ervoor dat je deze voordat je gaat even vastlegt). We lopen eerst te ver en als we goed lezen zien we wat we verkeerd doen, je moet onder het hek door en dan een stuk richting het zuiden lopen (0,25 mile).

Vin en ik lopen erheen, het is mul zand en een kleine 400 meter (heen en 400 meter terug + het lopen daar) is met dit weer echt zwaar. Als eerste zien we een stuk dat lijkt op de wave, een mooie veeg in de rotsen.

_MGU8485

Als we doorlopen komen we bij Edmaiers secret, hele aparte steen formaties. We lopen er even rond, maar blijven er niet te lang (moeten we een volgende keer maar doen). Ing en Esmee zijn achtergebleven en het zou kunnen dat zij zich zorgen maken waar we blijven (we zijn immer volledig uit zicht).

_MGU8479

_MGU8474

_MGU8476

_MGU8455

_MGU8437

Al met al een inspanndende wandeling, we zijn ruim 2,5 uur aan het wandelen en lopen bijna 8 kilometer in de hitte. We zijn moe (maar voldaan) als we bij de auto komen. We drinken allemaal nog even een flesje water van een halve liter en eten even wat. Wat was het mooi, niet alleen Edmaiers Secret, maar vooral ook de wandeling door het gebied!

Rond 18:30 zijn we bij het hotel. We douchen allemaal even (we hebben behoorlijk gezweet en zitten onder het zand) en eten een broodje bij Subways. We rijden nog even het stadje (Kanab) door, maar dat stelt niet zoveel voor.

Morgen gaan we toch (nog een keer, in 2012 ook geweest) naar Zion. Kijken hoever ik kom bij Observation Point (heb enorme hoogtevrees, denk ook niet dat ik ver kom).

2 thoughts on “Dag 14 – Kolob Canyon en Edmaiers Secret

Leave a comment