Dag 19 – Mexican Hat – Valley of the Gods – Gooseneck – Recapture Pocket

Vanochtend hadden we geen ontbijt bij het hotel, we hoeven de deur hier dus niet voor uit. We staan om 8:00 op en vertrekken rond 9:15 uit het hotel. Op zich goed geslapen, alleen wel koud gehad. Je kunt de airco aan of uit zetten en niet instellen. De temperatuur staat op vriezen, Ing heft hem ‘s nachts dan ook uitgezet.

De eerste stop is de rots Mexican hat, dit is vlakbij het hotel. Wel grappig om te zien, maar alleen als je de tijd hebt en er echt langs rijdt.

_MGU9327

Het volgende wat we gaan bezoeken is de Valley of the Gods. Ik heb gelezen dat dit lijkt op Monument Valley maar dan minder toeristisch en dus ook veel rustiger. Het staat niet officieel aangegeven, maar de ingang is eenvoudig te vinden. We rijden de weg van Oost naar West (kan ook andersom). Het heft vannacht blijkbaar geregend want het is overall een beetje vochtig (nu is het stak blauw) en bijna direct moeten we een riviertje over. Ing twijfelt eerst, maar nadat we hem te voet hebben overgestoken durven we de oversteek wel aan.

DCIM489GOPRO

_MGU9330

De weg is onverhard, en al schijnt het dat je hem met een “gewone”  auto ook kunt rijden zijn er we stukken weg die erg slecht zijn (mede door de regenval van de afgelopen dagen waarschijnlijk).

Je rijdt een weg va ongeveer 17 mile, en komt verschilende “Bergen” tegen. We hebben van internet een beschrijving en met een beetje fantasie kom je een heel end, je hebt een Battleship, een Kasteel, een Eend et cetera. We komen ook nog een kiezelsteen tegen die van de berg is gevallen, Esmee duwt hem weg.

_MGU9362 _MGU9371 _MGU9374 _MGU9377

Iets verder op komen we weer een riviertje tegen, ook geen problem (al vinden wij het wel lasting in te schatten omdat we nog nooit ” offroad” gereden hebben).

Naarmate je verder naar het westen komt, zie je steeds minder. In het oostelijk deel zitten eigenlijk de mooiste Bergen / rotsen.

We rijden na ongeveer 1,5 uur het park uit. Vin is het geschommel zat, die hoeft de volgende keer niet meer mee :-).

De volgende stop is Gooseneck State Parc. Stond niet op de planning, maar we rijden er langs en we hebben deze 3 jaar geleden overgeslagen. We betalen de entrance fee van 5 USD (Parken pas is niet geldig in een Utah State Park), en rijden de parkeerplaats op. Dit is ook het enige wat het park te bieden heft. Een parkeerplaats, een toilet en een beetje uitzicht op de San Juan rivier die bochten in de Bergen heeft uitgeslepen. Niet heel bijzonder, had ik ook we gelezen maar ja. We hebben het nu zelf ervaren en inderdaad, als het even kan kun je deze gerust overslaan.

_MGU9406

Na Gooseneck gaan we richting Recapture Pocket, je moet in Bluff een zijweg nemen en dan een stuk onverharde weg. Vlak voor de afslag kom je langs de Twin rocks. Hier is ook een restaurant en een Trading Post (winkel met handgemaakte kunstwerken). We houden een sanitaire stop en nemen even een foto.

_MGU9415

Vervolgens rijden we door, we heben de waypoints in de Navigon staan. De laatste 5,5 mile is onverhard. Het eerste stuk is wel te doen maar de weg wordt al snel slechter. Ook hier heeft het geregend en stukken weg zijn weggespoeld. Tot 300 yard voor het einde gaat het wel, de weg is soms ook nat en moeilijk te bereiden maar met 4WD gaat het goed.

Vlak voor het einde zit er echter een redelijk groot gat in de weg, we bekijken het en besluiten de laatste meters maar te lopen en de auto “te parkeren”.

_MGU9423

We lopen het gebied in, ik vind het wel mooi maar de rest niet zo. Na ongeveer 30 minute gaan we weer weg met gemengde gevoelens. Ik zou het wel aanraden, maar het staat wat ons betreft niet in de top 5 van deze vakantie (waar Edmaiers secret dat bijvoorbeeld wel staat).

_MGU9438 _MGU9444

_MGU9446

We eten wat op een picknick plaats en rijden dan door naar Moab waar ons hotel staat. Vlak voor Moab heb je langs de weg nog Wilsons Arch staan. Deze is direct aan de weg en daar stoppen we dan ook even.

_MGU9458

We zitten in de Inca Inn, hotel is netjes en we hebben een kamer met 3 Queen size bedden. De kids hebben dus hun eigen bed.

We eten bij Denny’s en doen wat boodschappen, halen een ijsje en eten deze bij het hotel op (is een leuk zitje langs de weg, je zit redelijk afgeschermd van de weg). Het is nog heerljk weer om 21:00 (96 graden).

Morgen gaan we Corona Arch doen en nog even langs Arches (voor mij een van de mooiste Nationale parken).

Leave a comment