Dag 18 – Natural Bridges – Mogi Dugway – Mexican Hat

Vanochtend om 8:00 de wekker gezet, het wordt steeds moeiijker om iedereen vroeg uit bed te krijgen. Ik was al vroeg wakker en uiteindelijk was iedereen om 8:30 klaar om te ontbijten.

Het ontbijt konden we halen bij een restaurant bij het hotel om de hoek. Het ontbijt was tot 9:00 maar toen wij er iets na 8:30 kwamen was veel al op. Er stond een oudere dame die het ontbijt verzorgde en die was erg onvriendelijk. Jammer, het hotel was echt heel goed maar het ontbijt kun je beter overslaan.

Om 9:30 gingen we op weg naar Natural Bridges National Park, dit park ligt op onze route richting Mexican Hat. Het is ongeveer 1:15 rijden over de 95. Het eerste stuk, vanuit Hanksville, was saai. Een lange rechte weg met weinig variatie in de omgeving. Na ongeveer 35 – 40 mile werd de omgeving een stuk mooier. Je rijdt onder andere door Glen Canyon Recreation Area. Erg mooi (de weg is ook een scenic ByWay, wat betekent dat het gezien wordt als een weg die de moeite waard is om voor om te rijden. Ik denk dat dit zeker klopt, mits je de eerste miles vergeet).

DCIM456GOPRO

Natural Bridges is met de America The Beautifull Pass te doen, anders kost het 8 USD. We lopen het visitor center in en laten hier onze pas zien, dit is voldoende. Je hoeft verder niets op je raam te plakken. De Ranger geeft aan dat er een rondrit (loop) is van 9 mile (dit is 1 richtingsverkeer), er zijn 3 bruggen. Deze hebben een view en je kunt een wandeling doen naar de brug zelf. Ze geeft aan dat de laatste wandeling het eenvoudigst is, en de eerste het moeilijks. Dat komt goed uit, begin je moeilijk en eindig je makkelijk.

Het weer was, in tegenstelling tot gisteren, erg goed. Zonnig met een klein beetje bewolking, we begonnen met 73 graden en eindigde met 83. Op zich prima weer om te wandelen. Niet te heet, en droog.

De eerste brug is Sipapu Bridge, we komen als eerste het viewpoint tegen. Hier gestopt en dan zie je de brug beneden liggen, alleen zie je hem natuurlijk niet zo goed als dat je er onder staat.

_MGU9095

De volgende stop was de parkeerplaats voor wandeling. We stappen uit, nemen voldoende water mee en gaan beginnen. Het is 3 kilometer heen en weer (inclusief rondlopen bij de brug en het lopen naar een lager gelegen viewpoint). Het hoogteverschil is 500 voet (142 meter), onderweg kom je naast switchbacks, een gewone trap ook ladders tegen. Wordt dus een leuke wandeling :-).

_MGU9144

Als we beneden zijn hebben we een goed uitzicht op de brug, je kunt er door het stroompje heen lopen naar de overkant. We bekijken de brug van alle kanten en genieten va de rust. Er is niemand, als we bijna weggaan komt er een volgend stel beneden (deze komen we bij de andere bruggen ook weer tegen).

_MGU9146

_MGU9175

Terug lopen was zoals verwacht iets pittiger, het was ondertussen 12:00 en volop zon. We hebben weer veel gezweet, maar deze wandeling is echt de moeite waard.

In de auto nog wat gedronken en wat gegeten. De volgende stop was een korte wandeling (1 kilometer heen en weer) naar Horse Collar Ruin overlook. Je ziet een ruine (waar men vroeger heeft geleefd) vanaf de overkant van de berg, je kunt er niet bijkomen. Het viel ons een beetje tegen, het is erg ver weg dus je kunt het niet goed zien. Als je wilt kun je hem doen, maar volgens mij mis je niets als je hem overslaat.

De volgende stop was de view en trail naar Kachina Bridge (dit is een gecombineerde stop). De view was goed te doen, de afdaling niet. Er is een (klein) stuk dat er hoog en stijl is met een heel smal pad (erger dan eerste 5 km van de Observation trail). Ik haak helaas af, gaat me echt niet luken, Esmee gaat met mij terug naar de auto. Ing gaat met Vin naar de brug (ik heb geen foto’s, staan op camera Ing en kan ik nu nog niet posten. Doe ik later).
De brug is wel aardig maar niet bijzonder, erg dik en je kon er moeilijk goede foto’s van maken (in ieder geval moeilijk de brug er in 1 keer op krijgen). Als je beneden bent ga je rechtsaf naar de brug, linksaf is een waterval (klein). Deze kun je ook nog even bekijken. De weg was goed te lopen en binnen 30 minuten zijn ze van de bodem terug naar de auto (ook hier een hoogteverschil van ongeveer 500 voet). Je kunt ervoor kiezen deze over te slaan, als je drie teveel vind en zeker als je hoogtevrees hebt.

Esmee en ik hebben tijdens het wachten al een broodje gegeten, Ing en Vin eten een broodje als ze terug zijn bij de auto.

De laatste brug die in het park zit is Owachomo, dit is de makkelijkste trail. Dat klopt ook wel, nog steeds wel pittig om te lopen omdat je terug omhoog moet, maar ik zou een ieder aanraden deze minimal te doen.

_MGU9245

Ik vond deze brug een beetje lijken op Hickman bridge van Capital reef Nat. Park.
Erg mooi, bij de brug is het ook hier weer rustig (in het gehele park zijn de bezoekers op 1 hand te tellen). We zitten er even (als enige) en genieten van de omgeving.
Ing en ik lopen er nog even omheen.

_MGU9299 _MGU9253

Op de terug weg komen we mensen tegen, ze vragen of het de moeite waard is (denk dat ze de 1e 2 niet hebben gedaan).

Na bijna 5 uur in het park te zijn geweest rijden we om 16:00 weg. Wij vonden het echt een mooi park! Heerlijk rustig en mooie omgeving, een aanrader!

We rijden naar Mexican Hat over de 261 en komen uit bij Mogi Dukway. Een schitterende weg, wel erg stijl en small en diepe afgronden (zonder vangrail). Voor mij erg spannend! Ook in de auto is het soms lasting als je hoogtevrees heb. Ik hoop dat we geen tegenliggers tegenkomen (en dat was ook zo, alleen 2 maal op een eenvoudig recht stuk). We komen een stel uit Conneticut tegen, zij hebben ook Muley point gedaan, wilde wij ook wel doen maar het is al laat. Doen we ook een volgende keer 🙂 . Volgens hen een van de mooiste uitzichten die ze ooit hebben gezien.

_MGU9321 _MGU9315 _MGU9314

We rijden door naar het hotel In Mexican hat, het is het zonnig en warm (98 graden). We zitten in een gedateerd motel (San Juan Inn), internet werkt niet, bedden zijn klein en er staat nog een TV die we in de jaren 80 hadden. Wel kun je leuk langs de rivier zitten (iets hoger dan de rivier, maar je hebt een uitkijkje op de rivier).

Ing en ik halen boodschappen bij de 7/11 (Bier, Brood en Ijs).  We eten bij restaurant van de San Juan inn (Taco, Quesillada en Burger). Na het eten zitten we bij een zitje langs de rivier, eten het ijs dat we hadden gekocht, en Vin en ik drinken een biertje (eigenlijk 2) en doen een potje kaarten.

We gaan op tijd naar bed, er is toch geen internet en de TV is ook niet veel. Morgen gaan we de rots Mexican Hat bezoeken, Gooseneck State Park en Valley of the gods rijden en misschien ok Recapture Pocket bezoeken en dan door naar Moab.

Leave a comment